Voor haptonomische relatie- en zwangerschapsbegeleiding, maar ook voor chronische pijnklachten en slaapproblemen ben je hier op het juiste adres.

in relatie met de ander haptotherapie

Haptonomische relatiebegeleiding

Relatieproblemen zijn vaak het gevolg van een verstoorde communicatie tussen partners. En dan vooral de affectieve communicatie tussen beiden. Het affectieve contact is de basis voor de liefdesrelatie. Is hier lange tijd weinig tot geen sprake van, leidt dat altijd tot relatieproblemen.

Inzicht

In de sessies oefenen we met thema’s die belangrijk zijn in relaties. Denk aan afstand, nabijheid, vrijheid, afhankelijkheid, vertrouwen, en intimiteit. Daarnaast wordt de relatiegeschiedenis van elk van de partners vaak als een soort ‘stille kennis’ meegedragen. Inzicht hierin kan het begin zijn van bevrijding van oude, verstarde patronen die voortdurend (de) relatie(s) beïnvloeden.

Jezelf zijn

Het is van belang dat je jezelf kan zijn in een relatie. Het gaat er niet om wie gelijk heeft of schuldig is. Het is van belang dat er weer een basis van wederzijds respect en vertrouwen ontstaat. Ik begeleid jullie in dit proces om weer naar elkaar toe te groeien.
Belangrijk is dat jullie beiden aan je relatie willen werken. In principe gaan we uit van het herstel van de relatie. Soms is er geen weg meer terug. Dan is het de kunst om liefdevol afscheid van elkaar te nemen.

Kosten voor deze begeleiding is 85 euro per uur.

Vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op 0650634827.

De sessies bij Lisette hebben ons geconfronteerd met ons gedrag en laten ervaren wat het effect op de ander is. Heel erg leerzaam (en pijnlijk). Het heeft ons helpen het tij te keren en onze relatie te verdiepen. Heel erg bedankt!
Jan (43) & Caroline (38)

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Deze vorm van begeleiding is geweldig voor ouders die al voor de geboorte contact willen leren maken met hun aanstaande baby. Door de specifieke, affectieve aanraking van de ouder(s) voelt het kind zich al in de buik bevestigd. Door dit contact kan je je kind laten voelen dat het welkom is, dat het veilig is en zich aan jullie kan toevertrouwen. Dit bevordert de hechting. Zowel voor als na de geboorte. En dat is een belangrijke basis voor de rest van zijn/haar leven.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan de voorbereiding op een zo natuurlijk mogelijke bevalling, oftewel een samenwerking tussen jullie en de baby, en het aanstaande ouderschap.

Kosten voor deze bijzondere en persoonlijke begeleiding voor aanstaande ouders  is 77 euro per uur.
Vragen? Of wil je meer informatie? Neem contact op 0650634827.

Het was zó bijzonder om al met mijn dochter te kunnen ‘spelen’ en ‘knuffelen’, nog voor haar geboorte! En ook voor de bevalling heb ik echt veel aan de sessies bij Lisette gehad.
Marinka (34)

Chronische pijn

Als gecertificeerd chronische pijn oefentherapeut vind ik het belangrijk dat je je bewust wordt van je eigen mogelijkheden. Dat je leert wat je zelf kan veranderen om er beter van te worden. Dat je het vertrouwen in je eigen lichaam weer hervindt, zodat je je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Denk aan werk, sport en bezigheden met familie en vrienden.

In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor je betekenen en op welke manier je hiermee anders kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat je zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kan functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij sommige mensen kan door anders met de pijn om te gaan, pijnvermindering bereikt worden.
Aangezien iedereen chronische pijn plus de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandelplan op maat. Tijdens de behandelingen leer ik je vaardigheden die jou helpen bij het omgaan met jouw pijn. En hoe uiteindelijk jij, en niet je pijn, je leven bepaalt!

Kosten voor deze begeleiding zie oefentherapie tarieven
Vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op 06 50634827.

Van ontlasten, naar voelen, naar doorgronden.
Mark (23)

Incompany workshops en coaching

Wil je de communicatie binnen je team/organisatie verbeteren?
Wil je de communicatie naar cliënten of klanten optimaliseren?
Wil je met je team nog meer competentiegericht leren werken?

Ik geef workshops, trainingen en coachsessies aan werknemers in (zorg)instellingen en bedrijven die een duurzaam en praktisch antwoord zoeken op (een van) bovenstaande vragen.

Dit leer je

Op de werkvloer heb je te maken met collega’s en cliënten. In de workshops die ik geef, leren de deelnemers zichzelf te ervaren in relatie tot de ander. Je leert hoe je je in relaties en situaties ‘beweegt’ en hoe en hoeveel ‘ruimte’ je inneemt. Wat doe je bijvoorbeeld in conflictsituaties? Kruip je in je schulp of ga je in de aanval? De oefeningen tijdens mijn workshop helpen je niet alleen inzicht te krijgen in wat jouw manier van reageren/handelen is, maar ook om te ervaren welke mogelijkheden en keuzes je nog meer hebt. Zodat je je steeds vrijer vanuit je eigen authenticiteit (want daar zit je kracht) kunt omgaan met jezelf, de ander en situaties. Door steeds meer jezelf te durven zijn, jezelf te laten zien, de ander kunnen laten zijn wie hij is. Zo sta je steviger en dit maakt het voor de ander veiliger, gemakkelijker en transparanter.

Resultaat

  • Het is een verrijking voor jezelf, voor het team en de zorg naar de cliënt,
  • De communicatie wordt op alle fronten verbeterd. Meer vanuit je authenticiteit durven handelen, leidt tot een duidelijkere,  snelle en oplossingsgerichte aanpak van problemen,
  • Het competentiegericht werken, wat binnen veel bedrijven en zorginstellingen centraal staat, wordt door deze workshop verder verdiept en uitgebouwd.
  • Deze werkwijze leidt op lange termijn tot een vermindering van het ziekteverzuim. Door beter naar jezelf te kunnen luisteren en je grenzen duidelijker aan te kunnen geven, zorg je beter voor jezelf en uiteindelijk ook voor de ander (zoals collega’s en cliënten).

Kosten voor deze begeleiding op aanvraag.
Vragen of wil je meer informatie? Of referenties? Bijvoorbeeld van Pluryn? Neem gerust contact op 0650634827.