Voor haptonomische relatiebegeleiding, maar ook voor slaapproblemen , chronische pijnklachten en haptonomische zwangerschapsbegeleiding ben je hier op het juiste adres.

in relatie met de ander haptotherapie

Haptonomische relatiebegeleiding

Relatieproblemen zijn vaak het gevolg van een verstoorde communicatie tussen partners. En dan vooral de affectieve communicatie tussen beiden. Het affectieve contact is de basis voor de liefdesrelatie. Is hier lange tijd weinig tot geen sprake van, leidt dat altijd tot relatieproblemen.

Inzicht

In de sessies oefenen we met thema’s die belangrijk zijn in relaties. Denk aan afstand, nabijheid, vrijheid, afhankelijkheid, vertrouwen, en intimiteit. Daarnaast wordt de relatiegeschiedenis van elk van de partners vaak als een soort ‘stille kennis’ meegedragen. Inzicht hierin kan het begin zijn van bevrijding van oude, verstarde patronen die voortdurend (de) relatie(s) beïnvloeden.

Jezelf zijn

Het is van belang dat je jezelf kan zijn in een relatie. Het gaat er niet om wie gelijk heeft of schuldig is. Het is van belang dat er weer een basis van wederzijds respect en vertrouwen ontstaat. Ik begeleid jullie in dit proces om weer naar elkaar toe te groeien.
Belangrijk is dat jullie beiden aan je relatie willen werken. In principe gaan we uit van het herstel van de relatie. Soms is er geen weg meer terug. Dan is het de kunst om liefdevol afscheid van elkaar te nemen.

Kosten voor deze begeleiding is 89 euro per uur.

Vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op 0650634827.

De sessies bij Lisette hebben ons geconfronteerd met ons gedrag en laten ervaren wat het effect op de ander is. Heel erg leerzaam (en pijnlijk). Het heeft ons helpen het tij te keren en onze relatie te verdiepen. Heel erg bedankt!
Jan (43) & Caroline (38)

Slaapoefentherapie

Val je moeilijk in slaap, word je ’s nachts vaak wakker of kan je vroeg in de ochtend niet meer slapen? Of merk je dat je niet uitgerust wakker wordt en overdag moe bent? Gelukkig is slapeloosheid goed te behandelen. Lekker slapen is namelijk écht aan te leren. Je kunt zelf heel veel doen om je natuurlijke slaap (gewoonte) te herstellen. Ook in perioden van stress en zorgen.

De slaaptherapie is volledig gericht op je persoonlijke situatie. Tijdens de begeleiding leer je de oorzaak van je slaapprobleem begrijpen. Je leert verbanden leggen tussen de dingen die je overdag, ’s avonds en ’s nachts doet (of niet doet) en jouw slaapkwaliteit.
Slapeloosheid is een 24 uurs probleem. Hoe je dagelijks functioneert heeft invloed op jouw slaap. Wanneer je bijvoorbeeld overdag en ’s avonds maar ‘doorgaat’ zonder rust en pauze te nemen zal je lichaam en brein als je je bed instapt nog veel te alert zijn. Ontspannen zijn in hoofd en lijf is de belangrijkste voorwaarde om te kunnen slapen.

Je krijgt veel praktische oefeningen en adviezen om concreet te leren wat je kan doen om weer makkelijker in slaap te vallen. Bijvoorbeeld wat je overdag kan doen om ’s nachts beter te slapen. Je leert je gedachten onderzoeken (welke gedachten je wakker houden). En methoden om jouw (pieker) gedachten ’s nachts tot nul te verminderen. Je leert beter met stress om te gaan. En je leert lichamelijk te ontspannen.
Je pakt met de behandeling de oorzaak van het slaapprobleem aan. Dit is op lange termijn effectiever dan slaapmedicatie (en uiteraard gezonder).
Kosten voor deze begeleiding zie oefentherapie tarieven
Vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op 06 50634827.

Chronische pijn oefentherapie

Als gecertificeerd chronische pijn oefentherapeut vind ik het belangrijk dat je je bewust wordt van je eigen mogelijkheden. Dat je leert wat je zelf kan veranderen om er beter van te worden. Dat je het vertrouwen in je eigen lichaam weer hervindt, zodat je je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Denk aan werk, sport en bezigheden met familie en vrienden.

In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor je betekenen en op welke manier je hiermee anders kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat je zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kan functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij sommige mensen kan door anders met de pijn om te gaan, pijnvermindering bereikt worden.
Aangezien iedereen chronische pijn plus de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandelplan op maat. Tijdens de behandelingen leer ik je vaardigheden die jou helpen bij het omgaan met jouw pijn. En hoe uiteindelijk jij, en niet je pijn, je leven bepaalt!

Kosten voor deze begeleiding zie oefentherapie tarieven
Vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op 06 50634827.

Van ontlasten, naar voelen, naar doorgronden.
Mark (23)

Zwangerschapsbegeleiding

Deze vorm van begeleiding is geweldig voor ouders die al voor de geboorte contact willen leren maken met hun aanstaande baby. Door de specifieke, affectieve aanraking van de ouder(s) voelt het kind zich al in de buik bevestigd. Door dit contact kan je je kind laten voelen dat het welkom is, dat het veilig is en zich aan jullie kan toevertrouwen. Dit bevordert de hechting. Zowel voor als na de geboorte. En dat is een belangrijke basis voor de rest van zijn/haar leven.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan de voorbereiding op een zo natuurlijk mogelijke bevalling, oftewel een samenwerking tussen jullie en de baby, en het aanstaande ouderschap.

Kosten voor deze bijzondere en persoonlijke begeleiding voor aanstaande ouders  is 85 euro per uur.
Vragen? Of wil je meer informatie? Neem contact op 0650634827.

Het was zó bijzonder om al met mijn dochter te kunnen ‘spelen’ en ‘knuffelen’, nog voor haar geboorte! En ook voor de bevalling heb ik echt veel aan de sessies bij Lisette gehad.
Marinka (34)

Incompany workshops en coaching

Wil je de communicatie binnen je team/organisatie verbeteren?
Wil je de communicatie naar cliënten of klanten optimaliseren?
Wil je met je team nog meer competentiegericht leren werken?

Ik geef workshops, trainingen en coachsessies aan werknemers in (zorg)instellingen en bedrijven die een duurzaam en praktisch antwoord zoeken op (een van) bovenstaande vragen.

Dit leer je

Op de werkvloer heb je te maken met collega’s en cliënten. In de workshops die ik geef, leren de deelnemers zichzelf te ervaren in relatie tot de ander. Je leert hoe je je in relaties en situaties ‘beweegt’ en hoe en hoeveel ‘ruimte’ je inneemt. Wat doe je bijvoorbeeld in conflictsituaties? Kruip je in je schulp of ga je in de aanval? De oefeningen tijdens mijn workshop helpen je niet alleen inzicht te krijgen in wat jouw manier van reageren/handelen is, maar ook om te ervaren welke mogelijkheden en keuzes je nog meer hebt. Zodat je je steeds vrijer vanuit je eigen authenticiteit (want daar zit je kracht) kunt omgaan met jezelf, de ander en situaties. Door steeds meer jezelf te durven zijn, jezelf te laten zien, de ander kunnen laten zijn wie hij is. Zo sta je steviger en dit maakt het voor de ander veiliger, gemakkelijker en transparanter.

Resultaat

  • Het is een verrijking voor jezelf, voor het team en de zorg naar de cliënt,
  • De communicatie wordt op alle fronten verbeterd. Meer vanuit je authenticiteit durven handelen, leidt tot een duidelijkere,  snelle en oplossingsgerichte aanpak van problemen,
  • Het competentiegericht werken, wat binnen veel bedrijven en zorginstellingen centraal staat, wordt door deze workshop verder verdiept en uitgebouwd.
  • Deze werkwijze leidt op lange termijn tot een vermindering van het ziekteverzuim. Door beter naar jezelf te kunnen luisteren en je grenzen duidelijker aan te kunnen geven, zorg je beter voor jezelf en uiteindelijk ook voor de ander (zoals collega’s en cliënten).

Kosten voor deze begeleiding op aanvraag.
Vragen of wil je meer informatie? Of referenties? Bijvoorbeeld van Pluryn? Neem gerust contact op 0650634827.