slaapproblemen therapie coaching nijmegen slapen nijmegen malden Groesbeek lent Oosterhout roobol haptotherapie

Hersteltraject

Val je moeilijk in slaap, word je ’s nachts vaak wakker, kan je vroeg in de ochtend niet meer slapen? Of merk je dat je niet uitgerust wakker wordt en overdag moe bent? Gelukkig is slapeloosheid goed te behandelen. Lekker slapen is namelijk écht aan te leren. Je kunt zelf heel veel doen om je natuurlijke slaap (-gewoonte) te herstellen. Ook in perioden van stress en zorgen.

Bioritme

De slaaptherapie is volledig gericht op je persoonlijke situatie. Tijdens de begeleiding leer je de oorzaak van je slaapprobleem begrijpen. Je leert verbanden leggen tussen de dingen die je overdag, ’s avonds en ’s nachts doet (of niet doet) en jouw slaapkwaliteit.
Slapeloosheid is een 24 uurs probleem. Hoe je dagelijks functioneert, heeft invloed op jouw slaap. Wanneer je bijvoorbeeld overdag en ’s avonds maar ‘doorgaat’ zonder rust en pauze te nemen, zal je lichaam en brein als je je bed instapt nog veel te alert zijn. Ontspannen zijn in hoofd en lijf is de belangrijkste voorwaarde om te kunnen slapen.

In de praktijk

Je krijgt veel praktische oefeningen en adviezen om concreet te leren wat je kan doen om weer makkelijker in slaap te vallen. Bijvoorbeeld wat je overdag kan doen om ’s nachts beter te slapen. Je leert je gedachten onderzoeken (welke gedachten je wakker houden). En methoden om jouw (pieker-) gedachten ’s nachts tot nul te verminderen. Je leert beter met stress om te gaan. En je leert lichamelijk te ontspannen.

Gezond slapen

Je pakt met de behandeling de oorzaak van het slaapprobleem aan. Dit is op lange termijn effectiever dan slaapmedicatie (en uiteraard gezonder).
Deze begeleiding kost €90 per uur. 


Vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.