cliënten ervaringen referenties haptotherapie lisette roobol nijmegen behandelingen

Cliënten delen hier graag hun ervaringen over mijn haptotherapie behandelingen 

Ik kon bij Lisette terecht in een periode die misschien wel de moeilijkste van mijn leven was en die transformeerde naar een periode die misschien wel de mooiste van mijn leven is. Lisette heeft mij geleerd om in mijn lichaam te komen en vertrouwen en vrede te voelen. Ik denk nog vaak aan haar wijze lessen!

Lieke (31)

Twee maanden geleden ben ik door mijn psychiater doorverwezen naar Lisette. De reden lag in het feit dat ik door een depressie moeilijk mijn gevoel kon uiten. Erover praten was geen probleem, ik voelde ook wel de brok in mijn maag maar kon er geen uiting aan geven. Huilen, boos worden, blij zijn lukte allemaal niet. Mijn eerste kennismaking was heel positief, Lisette is een therapeut die mij meteen op mijn gemak stelde: open, belangstellend, luisterend. Tijdens deze eerste sessie heb ik mijn levenservaringen verteld. Hierna deden we enkele lichamelijke oefeningen. In de sessies die volgden was er steeds deze, voor mij, prima combi: lichaamswerk en praten over mijn ervaringen van de afgelopen weken. Ik heb de behandeling als zeer prettig en effectief ervaren. Na 6 weken besloten we dat ik weer zelfstandig op mijn weg verder kon: de boosheid heb ik kunnen uiten, de tranen waren meer van blijdschap dan van verdriet……. De behandeling heb ik ervaren als een “wake-up call” voor mijn lichaam en geest. Dank je wel Lisette

Lidy (73)

Ik heb me bij jou in de praktijk erg veilig gevoeld om te laten zien wie ik echt ben. Alles mocht er zijn. Ik ben dankbaar voor alles wat ik geleerd heb en geloof zeker dat ik dit altijd met me meeneem. Het is en blijft een proces, maar door jou heb ik handvaten dat ik weer met vertrouwen naar de toekomst kijk.

Lijda ( 31)

Lisette brengt je met vertrouwen tot de kern van het voelen, raakt je, emoties komen los, die ik ver weg had gestopt.
Langzaam en in stapjes voelen en verwerken tot je inzicht krijgt in het waarom je dingen zo beleefd.
Ze legt de “vinger” op de juiste plek, hoe anderen je zien en benaderen / behandelen / je goedheid misbruiken.
Heel verhelderend voor mij met uiteindelijk een blij en gelukkig gevoel, geeft het na 1 jaar een verandering om
in je eigen kracht te staan en jezelf te vinden en voorop te stellen, nee leren zeggen, zonder schuldgevoel.
Bijzonder dat Lisette dat kan brengen, meegeeft, heeft en had tijd nodig bij mij.
Ik ben haar heel dankbaar.

Marion (55)

Al bij binnenkomst bij de praktijk van Lisette, merkte ik dat ik de juiste keuze gemaakt had. Lisette heeft een fijne, warme uitstraling en durft te zeggen waar het op staat op een eerlijke, respectvolle manier. Door de behandeling van Lisette lukt het mij nu meer om te luisteren naar de signalen van mijn lijf en hier ook daadwerkelijk naar te handelen. Ik voel me rustiger, sta steviger in mijn schoenen en ben een stuk zelfverzekerder. Ik zal de tools die ik geleerd heb blijven inzetten en kijk terug op een mooi en leerzaam traject. Dankjewel Lisette!

Leonie (31) 

Toen ik bij lisette terecht kwam zat ik er echt doorheen.
Ik was mezelf en mijn pad echt een beetje kwijtgeraakt.
Ik maakte me vaak druk over mijn toekomst en wist niet goed meer wat ik wilde.
Ik worstelde met te weinig zelfvertrouwen, teveel piekeren, angsten, besluiteloosheid en een moeilijk verleden wat ik nog niet goed een plek kon geven.
Ik had hier al wel therapie bij een psycholoog voor gehad, maar juist het fysieke contact en me bewust worden van mijn gevoelens was precies wat ik op dat moment nodig had.
Lisette heeft me geleerd om terug te gaan naar de kern, de kern die ik zelf ben. Ze heeft me geleerd om minder in mijn hoofd te zitten, meer te voelen en dat ook toe te laten. Het durven vertrouwen op dat gevoel is als een basis waar je altijd naar kunt teruggrijpen.
Ook heeft ze me geholpen mezelf meer open te stellen naar anderen en mijn masker naar de buitenwereld af te zetten.
Zij heeft me laten voelen en laten zien dat ik goed ben zoals ik ben.
Bij lisette voelde het altijd heel vertrouwd en was ik enorm op mijn gemak. Ze was altijd lief, warm, begripvol, luisterde altijd, maar durfde tegelijkertijd ook te zeggen waar het op stond en me te stimuleren en te prikkelen om de uitdaging aan te gaan.
Ik ben haar zo enorm dankbaar dat ze altijd voor mij klaarstond als ik het nodig had.
Dankzij de goede begeleiding en fijne sessies heb ik nu veel meer vrede kunnen sluiten met mezelf, heb ik keuzes kunnen maken en weet wat ik beter wil.
Ook sta ik veel opener, zelfverzekerder en vooral gelukkiger in het leven.

Eva (24) 

Langere tijd al niet lekker in mijn vel zitten, zoekende zijn naar wie ik ben. Toen mijn zusje tegen mij zei: ‘ik maak me zorgen. Ik heb het idee dat je er nooit bij bent’. Fysiek was ik wel aanwezig, maar ik zat altijd in mijn hoofd. Door te analyseren hoe het met de rest was, meegaan met wat anderen wilde. Cijferde ik mezelf weg. Het was nu tijd om eens wat voor mijzelf te doen. Al eerder bij een psycholoog geweest, maar daar nooit echt op mijn gemak geweest. Vanaf het eerste gesprek met Lisette voelde het goed. Ik was gelijk op mijn gemak. Soms vind ik het lastig te verwoorden hoe ik mij voel, maar Lisette voelde mijn gedachten. Ze kon dit voor mij in woorden beschrijven. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en te vertrouwen in mijn eigen kunnen. Voorheen kropte ik mijn frustraties of gedachtes op. Door de verschillende oefeningen heb ik nu meer rust in mijn lichaam en durf ik sneller mijn mening te geven. Lisette heeft mij geleerd mij te durven open stellen en het gevoel gegeven dat ik er mag zijn. Op mijn werk en in mijn sociale omgeving heeft mij dit al veel gebracht. Ik ben haar daar zeer dankbaar voor!

Christina (28) 

Na jarenlange onrust in mijn lichaam, met paniek aanvallen in de ergste periodes, ben ik psychologisch bezig geweest om alles weer op orde te krijgen. Na afgerond te zijn bij de psycholoog kreeg ik het advies om Haptotherapie te doen en zodoende ben ik bij Lisette Roobol terecht gekomen. Vanaf de eerste behandeling voelde ik me helemaal op mijn gemak. Ik heb tijdens mijn sessies geleerd dat naast de psychologische kant ook de lichamelijke kant heel belangrijk is om weer goed te kunnen functioneren. De ervaring om vanuit mijn lichaam weer rust te ervaren was heerlijk. Eindelijk een manier van “rust” die ik nu ook zelf kan toepassen door oefeningen te doen. Ik sta nu veel sterker voor en durf mezelf te zijn.
Lisette bedankt voor de steun en hulp die je me hebt geboden. Ik ben super trots wat we bereikt hebben en waar ik nu sta.

Sjaak (40) 

Ik werd vanuit de huisarts doorverwezen naar een psycholoog met klachten die ik over heb gehouden aan een aantal turbulente jaren privé. De emmer met emoties zat vol en ik wist niet hoe ik die moest legen. Wat ik met al die onverwerkte emoties aanmoest. Bij de psycholoog leerde ik veel over mezelf, maar niet over hoe ik die kennis kon toepassen in de praktijk. Ik had handvaten nodig. Toen kwam ik bij Lisette. Ik voelde me vanaf de eerste minuut op m’n gemak bij haar. Ze straalt veel warmte uit en luistert heel goed. Ze durft de vinger op de zere plek te leggen maar geeft je bovendien vertrouwen in jezelf, in je eigen gevoel. Met haar adviezen kon ik eindelijk verder en sta ik stuk lichter, zelfverzekerder en blijer in de toekomst. En daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor.

Nadia (28)

Ik kwam bij Lisette omdat ik worstelde met weinig zelfvertrouwen en daardoor niet lekker in mijn vel zat. Ik wist wel waardoor het kwam, namelijk dat ik over alles te veel nadacht en daardoor ging twijfelen aan mijn kunnen, maar ik wist niet hoe ik dit kon loslaten en kon vertrouwen op mijzelf. Precies dat heb ik met Lisette’s hulp geleerd. Haar aanpak voelde als een duwtje in de goede richting en een steuntje in de rug. Door stil te staan bij wat ik voelde, kon ik makkelijker mijn negatieve gedachtes loslaten en positieve gedachtes toelaten. Ik heb geleerd dat ik op mijn gevoel en op mijzelf kan vertrouwen. Ik ben nu veel zelfverzekerder, rustiger in mijn hoofd en daarmee gelukkiger.

Maria (25) 

Toen ik Lisette leerde kennen zat ik net een periode thuis omdat ik overspannen was. Ik kropte mijn emoties op en bleef vooral hangen in het nadenken over dingen en het redeneren wat het beste zou zijn om te doen in bepaalde situaties in plaats van dat ik daadwerkelijk voelde wat ik er van vond. In de periode dat ik bij Lisette kwam heb ik geleerd om dingen te mogen van mijzelf; niet constant hoeven rennen, maar ook af en toe een middag op de bank zitten is oké. Maar ook mógen voelen wat er in mij omgaat aan emoties; verdrietig, boos, bang, blij. En dan ook oké zijn met het feit dat die gevoelens er zijn. Die horen er af en toe nu eenmaal bij. Ik heb geleerd om mij open op te stellen, grenzen te trekken en keuzes te maken vanuit mijn gevoel. Ik ben veel gegroeid de laatste tijd, zit lekkerder in mijn vel en sta stevig in mijn schoenen, terwijl ik mij in die stevigheid ook kwetsbaar durf te tonen.

Irene (26) 

Na een aantal behandelingen bij de psycholoog te hebben gehad, ben ik als vervolg daarop bij Lisette terecht gekomen. Voorheen vond ik het lastig om mijn eigen gevoelens te plaatsen. Bij Lisette heb ik geleerd te voelen wat ik voel, deze gevoelens te plaatsen en te luisteren naar mijn gevoel. Dit was enorm leerzaam! Lisette luistert met alle aandacht en geeft je het gevoel dat je helemaal goed bent zoals je bent!

Monique (28)

Door veel sterfgevallen en de daarbij gepaard gaande emoties viel ik uit op mijn werk.
In combinatie met het gezin merkte ik dat ik, door bij Lisette mijn eigen “ik” terug te vinden , het beter te behappen was om al onze emoties aan te pakken.
Het heeft me veel gebracht; ik weet nu wat ikzelf wil in het werk, mijn leven en vooral heb ik geleerd goed naar MIJ te luisteren en te kijken.
Heb nu een vaste bodem onder mijn voeten en kan met een zeer goed gevoel de toekomst in.
Wordt het je teveel, ben je oververmoeid en wil je niets meer “moeten”? Je bent bij Lisette aan het juiste adres!

Sarah (54)

Ik had een moeilijke periode met veel lichamelijke en psychische klachten. Toen ik Lisette heb leren kennen zat ik er helemaal doorheen. Ik wist niet meer wat ik kon doen en waar ik het moest zoeken. Zij heeft mij geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren en tijd te maken voor mezelf. Op die manier ben ik meer in balans komen te staan met mezelf. Ik begon trouw te worden aan mezelf. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe ik tot mijn gevoel kan komen. Voor mij werkt dit het beste door middel van dagelijks een half uur meditatie, mijn gevoelens/emoties bespreekbaar maken met vrienden en het schrijven in een dagboek. Het was een zwaar proces met veel emoties en gevoelens. Het is een proces waar ik nu nog steeds mee bezig ben. Ik heb veel gehad aan de sessies, want het gaf mij veel zelfinzicht en zorgde voor een opluchting. Mijn lichamelijke klachten zijn sinds een maandje verdwenen en dit geeft mij ook de goede hoop dat ik goed op weg ben. Ik ben hartstikke blij met alles wat Lisette mij heeft geleerd!

Sanne (24) 

De eerste kennismaking met Lisette was meteen verhelderd. Veel herkenning en erkenning voor waar ik vastliep. De sessies die volgden, maakte me bewuster van mezelf. Hoe liet ik me zien voor andere mensen en hoe stel ik mezelf open voor de wereld. Maar ook de aandacht op wat wil ik zelf? De oefeningen waren in een veilige omgeving. Ik heb beter naar mezelf kunnen kijken en luisteren en ben veel wijzer geworden over mezelf. Dit door de vele ervaringen die mij geboden werden in de diverse settings. Niks was raar of vreemd. Ik heb veel geleerd over mezelf en ben er sterker van geworden.

Klaas (35)

Heb met veel plezier genoten van de oefentherapie bij Iisette Roobol.
Deskundig, zorgvuldig, ruimdenkend en warmhartig! Sessies, met respect en een goed gevoel voor humor.

Saskia (63)

Door een overspannenheid kwam ik bij Lisette terecht. Ik heb de sessies als leerzaam, inspirerend en soms ook confronterend ervaren. Lisette zelf is een hartelijk mens met veel gevoel voor humor, waardoor de sessies altijd in een respectvolle en fijne sfeer verliepen. Bij haar heb ik geleerd hoe ik vanuit mezelf kan voelen, denken en handelen, waardoor ik me nu veel steviger op de grond voel staan. Voelde ik me eerst meer een pluisje dat opdwarrelt als er iemand langsliep, nu voel ik me meer een steen die stevig op de grond ligt.Lisette heeft mij enorm goed geholpen met het vinden van rust in mijn hoofd.

Michiel (43)

Ik had na een drukke studie en werkperiode waarin veel overwerken aanbod kwam, geen rust meer in mijn hoofd.
Over alles kon ik malen en sliep weinig tot niet.
Lisette heeft mij laten inzien dat ik in beweging moet blijven om zo deze dingen los te kunnen laten.
Het opschuiven van gedachten, naar een bepaald moment op de dag, en daarna niet meer moeilijk over te doen.
Het voornaamste wat Lisette mij heeft geleerd is het aanvoelen van mijn eigen gedachten.
Wat wil ik, wat voel ik? Voor mezelf op komen, op een rustige manier.
Eigenlijk gun ik iedereen deze therapie, van een ontzettend fijn mens! Verdrietige maar ook fijne gesprekken kwamen bij Lisette aanbod. Dank hiervoor!

Carlijn (26) 

Lisette heeft mij geleerd om stil te zijn, niks te doen en te voelen. Het klinkt raar, maar dat kon ik jaren niet, ik was zo gehaast door alles wat ik van mezelf moest doen. Als ik niks deed, dan werd ik heel onrustig. Nu kan ik gewoon letterlijk niks doen, voor me uit kijken en voelen wat er gebeurt. Laatst kwam mijn vriend binnen en zei: “wat doe je?” en ik zei: “niks”. Hij was oprecht verbaasd, dat had hij me nog nooit zien doen.Het blijft een zoektocht om de rustmomenten in mijn leven te blijven onderhouden, maar ik merk ook dat ik dingen fundamenteel heb veranderd, ik luister en vertrouw meer op mijn gevoel.Lisette heeft me op een directe en empathische manier geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en mijn leven anders in te richten.

Heleen (31) 

Lisette heeft me enorm geholpen bij het terugvinden van rust én mezelf. Na maanden van oververmoeidheid en overspanning voel ik nu ontspanning en zekerheid. Ik luister weer naar mijn eigen gevoel en herken mijn grenzen. Vanaf het eerste moment voelde ik me vrij en thuis bij Lisette. Ik weet zeker dat ik haar wijze woorden en inzichten de rest van mijn leven meeneem.

Maureen (25)

Ik kwam bij Lisette omdat ik veel verdriet had over mijn kinderloosheid. Dit verdriet kwam in golven sterk naar boven en vaak als het mij niet uit kwam. Ik heb in de haptotherapie geleerd om stil te staan bij mijn gevoel. Om er aandacht aan te geven, ook als het niet als een golf op mij afkomt. Als mijn gevoel zich gezien voelt, hoeft het zich ook niet als een golf op te dringen en wordt de pijn zachter.

Josefine (53)

Ik kan goed rationaliseren, nog steeds. Maar nu kan ik ook voelen.
Met een “vol hoofd” kwam ik bij Lisette. Ik wist heel goed wat mijn overspannenheid veroorzaakt had, maar ik kwam niet bij het gevoel. Ik had vooral veel spanning in mijn kaken en in mijn lijf. Door met Lisette te praten kwam ik tot inzichten en met haar methoden heeft zij mij meer bezig laten zijn met mijn gevoel. Dat vond ik eng en kwetsbaar, maar bij Lisette voelde ik mij op mijn gemak. Lisette is eerlijk. Het richten op mijn gevoel dat zat in de kleinste oefeningen. Ik was vooraf bang dat het misschien zweverig zou zijn door een ervaring elders, maar ik vond het hier helder en doortastend. Het voelde heel ontspannen, maar daarna wel moe van wat ik had bereikt.Nu hoor ik soms Lisette in mijn gedachten wanneer ik mezelf betrap op een oud patroon, dus kijkt ze toch nog een beetje mee. Bedankt!

Liza (29)

Mijn behandelingen bij Lisette hebben bijgedragen aan het inzichtelijk krijgen van thema’s die mij al langere tijd bezig hielden en waardoor ik niet lekker in mijn lijf zat. Lisette maakte me in korte tijd bewuster van mijn manier van omgaan met die thema’s in relatie met mezelf  en anderen, op een manier die mij direct aansprak; no-nonsense,respectvol  en met humor. Vooral  concrete oefeningen afgewisseld met aanraking en haar adviezen tijdens onze gesprekken hebben me verder geholpen in mijn proces. Hierdoor ging ik beter voelen in mijn lijf en kwam ik in contact met mijn emoties en gedrag. Het werd  helder wat ik  nu nodig heb, wat me goed doet en wat  me voedt.

Mireille (46) 

Sinds een aantal jaren heb ik last van dagelijkse vermoeidheidsklachten zonder duidelijke lichamelijke reden.Hiervoor heb ik eerst een traject bij de psycholoog doorlopen, voor ik bij Lisette kwam. Bij de psycholoog heb ik geleerd mijn denkwijze aan te passen, waar ik al  duidelijke stappen mee had gemaakt. In de haptotherapie bij Lisette heb ik geleerd meer naar de lichamelijke signalen te luisteren.Tijdens de sessies lag de nadruk bij mij vooral op het beleven en het ondervinden aan de hand van verschillende oefeningen. Ik leerde om zelf in te spelen op de spanning in mijn lichaam en dit resulteerde er na verloop van tijd in dat ik minder vaak moe ben. De werkwijze van Lisette is prettig, zij kijkt goed welke persoon zij voor zich heeft en past haar benadering en behandeling op de persoon aan. Ik voelde mij gezien bij Lisette, er heerste een ontspannende sfeer waardoor ik mijn verhaal kwijt kon.

Theologiestudent (23)

Vandaag  gesprekken afgerond bij Lisette, wat een wijze vrouw, ze kan goed luisteren en analyseren. Ik zat teveel in mijn hoofd, was de weg naar mijn gevoel kwijt. Lisette heeft mij laten ervaren dat wanneer ik bij mijn gevoel blijf, ik dan sterker in mijn schoenen sta. Door verschillende oefeningen heeft zij mij weer geleerd om te voelen. En wat ook zeker geholpen heeft, zijn haar wijze woorden en inzichten. Ook was het fijn dat zij op een liefdevolle manier een spiegel heeft voorgehouden. 

Gipi (68)

Van ontlasten naar voelen naar doorgronden.

Mark (23) 

Lisette weet via wedervragen maar ook  via lichaamsoefeningen, de fijne spiegel te zijn die ik nodig had .Een spiegel om in eerste instantie na te denken over hoe ik me voel. En steeds meer doorkreeg hoe fijn het is om gewoon dingen te doen en dan bewust een moment te nemen achteraf om te voelen hoe het nu eigenlijk voelde. Lisette heeft me weer een stapje meer geleerd in het ‘voelen’, en is mijn ratio weer een beetje minder overheersend. Een mooi en moeilijk doel,  maar bedankt Lisette dat je mij hier weer een stap vooruit hebt geholpen. Hierdoor heb ik mijn re-integratietraject vanuit basisvertrouwen doorgewerkt en ben ik zelfverzekerd uit de ziektewet getreden.

Silvia (25) 

Een van de mooiste dingen die je me leerde is het luisteren naar en het vertrouwen op mijn eigen innerlijke kracht/mezelf.

Lieke (30) 

We weten eigenlijk allemaal wel dat bewustzijn van je lijf en bewustzijn van wat je (intuïtief) voelt heel direct met elkaar verbonden zijn. Om allerlei redenen kan deze verbinding soms wat verstoord zijn, bijvoorbeeld omdat je erg veel “in je hoofd leeft”. Een aantal sessies bij Lisette heeft mij meer bewust gemaakt van wat er in mijn lijf gebeurt en wat ik daarbij voel. Een integere en aardige mens met een heel praktische aanpak.

Wouter (56) 

Jij hebt mij op de weg gezet richting mijn gevoel, of beter: dat wat ik werkelijk voel en wie ik werkelijk ben. En daar, in mijn gevoel of intuitie, of mijn kern of mijn werkelijk zijn of hoe je het maar wilt noemen, liggen de echte antwoorden op bijna alle vragen. Het feit dat je hoofd en je gevoel twee losse dingen zijn, die elkaar wel beïnvloeden, heeft mijn ogen geopend. Mijn geest zorgde vroeger voor veel onrust en pijn. En jij hebt me laten zien dat ik door het opmerken en doorvoelen van de pijn, en uiteindelijk het accepteren ervan, het proces om kan draaien. Nu kan ik steeds vaker op basis van mijn gevoel of intuitie een beslissing nemen. Dus mijn gevoel stuurt nu mijn hoofd aan. Dat gaat dan vanzelf, en het geeft ontzettend veel vertrouwen, want ik weet dat het echt uit mezelf komt. En nu ik weet dat pijn en verdriet vaak door mijzelf worden veroorzaakt, kan ik die pijn ook eerder accepteren en ook eerder de touwtjes in eigen handen nemen. Ik ben gelukkig geen speelbal meer van mijn eigen emoties. Ik sta sterker in mijn schoenen en durf beslissingen te nemen. Bovendien heb je mij laten zien dat er meer is tussen hemel en aarde. En het padwerk is het eerste boek geweest uit een lange rij boeken, waaruit ik heel veel heb opgestoken.

Jan (31)

Haptonomie heeft me geleerd dichter bij mijn gevoel te komen en daar ook te blijven. Het maakt dat ik een veel ‘sterkere, duidelijkere ik’ kan ervaren. Dit heeft me vervolgens in staat gesteld om – fysieke en mentale, bewuste en onbewuste signalen van het lichaam duidelijker en eerder te signaleren (trek, dorst, pijn, moe, boos, overbelasting) – eerder naar deze signalen te handelen en daarmee het overschrijden van mijn grenzen te voorkomen – een diepere vorm van ontspanning te bereiken, mede door het creëren van ruimte in mijn lichaam – mijn eigen pad/gevoel te volgen en er weer op terug te komen als ik er toch even van ‘afgeblazen’ word – en mijn gevoel sterker dan (en soms in balans met) mijn ratio te gebruiken als communicatie middel naar anderen.
Ik heb geleerd om mijn gedachten op de achtergrond te brengen en mijn binnenste vuurtje, kracht en energie aan te wakkeren, op te laaien en te laten gelden. Ik kan beter naar mezelf luisteren en handel meer naar wat ik voel en wie ik ben. En doe ik dat even niet dan maken mijn lichaam en mijn gevoel me daar snel op attent.
De haptonomie oefeningen van Lisette maar ook de prettige, open manier waarop er tijdens de sessies gepraat kon worden hebben hiertoe bijgedragen. 

Eva (30)

Het heeft me enorm geholpen. Niet alleen het vrije en opgeluchte gevoel dat ik steeds had direct na de sessies. Maar op de lange termijn heeft het mij ook veranderd. Ik heb geleerd na te denken over wat ik eigenlijk zelf wil en dus ook meer aan mezelf te denken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik steviger, maar vrijer in het leven sta.

Dorien (27)